Vi saknar honom!

Idag. För ett år sedan. Den 22 april. En eftermiddag, en tisdag, vårkyla ute. Jag stod i en butik i kön. Köpte mjölk, bröd och lite annat. På väg hem för att fixa middag innan jag skulle på fullmäktigegrupp med mina partivänner i Mölndal. Då ringer min mobil. Jag får beskedet att en av mina vänner tagit livet av sig. Vi var några som hade sökt honom under dagen. Han skulle varit på ett möte med mig på förmiddagen. Han kom inte!

Och han kommer inte att dyka upp något mer från den stunden. Det var som om tiden bara stod still, trots att jag åkte hem, kasta in grejorna och sen ner till Stadshuset. Det var precis som i dikten, ni vet den ”Plötsligt hejdar sig tiden ett slag…”

Jag blev förbannad, arg, ledsen, frustrerad. Man gör inte så. Inte mot sina vänner. Inte mot sin familj. Inte mot framtiden. ”Att ta livet av sig är en långsiktig lösning på ett kortsiktigt problem”. Det berättade min fru för mig häromdagen. Hon är klok. Vi saknar vår vän tillsammans. För det är det som är kvar nu, saknad! När ilska, frustration, gråt och sorg har lagt sig finns saknaden kvar. Det hålet fylls aldrig mer. Det kommer att finnas där så länge vi lever.

Vissa dagar starkare än andra. Årsdagen är ju självklar. Men snart är det 1:a maj. Då kommer vi se honom runt oss. Springandes med håret lite på ända. Fråga var korven är någonstans? Har nån tagit fanan? Kan du hjälpa mig att lyfta ner högtalaren? Jag hör honom..och saknar honom.

Det tänker jag på idag. Min dag är fylld av aktiviteter, möten, människor. Jag fungerar, jag finns där för mina barn, för min älskade hustru, för mina vänner. Hon finns där för sina barn, för mig, för sina vänner. Vi har utmaningar tillsammans. Vi gläds, vi gråter, vi skriker tillsammans. Lycklig över att ha henne att sakna och minnas honom ihop med.

Gott så
PK

3 kommentarer

  • Catharina on 22 april, 2015 at 19:29
  • Svara

  Otroligt fint skrivet, så sant o så klokt!

  • Marie-Louise on 22 april, 2015 at 21:34
  • Svara

  Ja, det känns som om det var igår….ser honom framför mig.

 1. Ja. det känns tungt att sakna. Men minns honom med glädje.

Kommentera

Your email address will not be published.