Vem gör vad? Hämmar sakpolitik?

En helg. Med god ledighet. Avslutade förra veckan med styrelsekonferens med GR, Göteborgregionens Kommunalförbund på Marstrands Havshotell. Lämnade styrelsen efter 8 år. Blev avtackad med en blomsterkvast. Nu har jag tagit uppdrag i valberedningen där istället. Kanske kan jag ha en liten aning om vilken typ av kompetens som kan komma att behövas.

I helgen kalasades det. Barn, barnbarn och mammor, bröder och systrar slöt upp. Fyllde år. 52. Inget stort firande. Bara lite mat, kaffe och kakor. Numera firar man ju födelsedagen för att få träffa barn och barnbarn. Annars ser man ju inte dom så ofta. Dom växer.

I förra veckan så bokade jag, jag till och med köpte, biljetter till London på British Airways. Blev ju lite irriterad när dom då bokar upp ett belopp på 4 300 spänn på mitt konto samtidigt som dom drar samma belopp för biljetterna. När jag ringde så lät dom meddela att dom brukar göra så men beloppet brukar släppas efter några dagar. Va fan, hit med mina pengar! Jag sätter mig inte i ert plan tre dagar innan jag ska flyga, ni ska ge fan in mina pengar!

Men London ska bli skönt. Musikal är inplanerat. ”Phantom Of The Opera” hustruns favorit. Kanske blir det en till. Vi får se. Bäst att passa på när man är i London. Fantastisk stad!

Gott att se ljuset på morgonen. Nu märks en tydlig skillnad. Ljust redan innan åtta. Känns lite piggare blir lite mer taggad.

Jag konstaterar att det här med att mitt parti i den delen av landet ska omorganisera sig i ny distriktsindelning väcker en hel del känslor. Inte bara arga, utan även glada känslor. Men helt klart är att det berör. Många vill vara med och styre processen. Viktigt att komma ihåg att det är Arbetarekommunerna, det vill säga basorganisationen, som är den som bestämmer hur man ska organisera sig i distrikt. Inte tvärtom. Det är viktigt att komma ihåg. All makt åt folket. Eller i alla fall så lång ut i organisationen så möjligt. Arbetarekommun och föreningar.

Den här veckan börjar budgetarbete i regionen. För första gången är jag med och formulerar oppositionsbudgeten. Det långsiktiga målet som ska genomsyra alla våra förslag är jämlik hälsa. Kan ju låta enkelt. Men det är det inte. Ska återkomma om det när budgetarbetet startat.

Ikväll blir det styrelsemöte med Socialdemokraterna i Mölndal. Min bas för det politiska arbete. Det är påfallande ofta, speciellt i nomineringstider, som fokus ligger någon annanstans än på det politiska arbetet. Det kan handla om vem som får vilket uppdrag. vem som sagt vad, eller skrivit något! Sällan sakpolitik. Hämmande! Kanske. Kanske kan man hävda att nomineringsarbete är politiskt arbete också. Ja! Dock inte sakpolitik.

Nu närmar jag mig Vänersborg. Snart dags att checka ut!

Gott så!

PK

Kommentera

Your email address will not be published.