Vänersborg i solsken och valberedning i förändring!

Vänersborg i solsken. Vet inte om det hjälper? 🙂 Men jag går åtminstone torrskodd mellan bilen och Quality hotell där det Socialdemokratiska gruppmötet äger rum. Ett försök att sockerchocka oss görs av hotellet som bjuder på fritt plockgodis och glass. Håller mig undan. måste bli slut på det nu annars rullar jag genom Bohuslän utan bil.

Ny vecka med möten av olika slag. Måste dessutom fundera på om jag har några personer att föreslå till en arbetsgrupp sossarna i Mölndal ska tillsätta som ska titta på valberedningens arbete. För mig är valberedningen bland det viktigaste som finns. Det är den del av organisationen eller föreningen som ska plocka fram nya människor till uppdrag inom partiet eller kommunen. det är som kaptenen på en båt som ska utse sin besättning. Oerhört viktigt! Det handlar om att ha god personkännedom. Bra kunskap om de olika uppdragen. Kunskap om organisationen och vilka utmaningar den står inför. Det är inget enkelt uppdrag. Men så in i bänken viktigt.

I Mölndal har vi haft en valberedningen bestående av funktioner. Det vill säga att de personer som innehar uppdraget som ordförande i föreningar och arbetarekommun utgör också valberedning. Totalt fem personer har utgjort valberedningen. Det ska bli ändring på det nu, eller inte?

Det beror helt på vad arbetsgruppen kommer fram till. Men det har funnits ett missnöje med den konstruktion som nu finns. Därför en utredning. I bästa fall kommer den att leda till en bättre konstruktion. Men det handlar också om vilka personer som får uppdraget att utreda. Det behövs kreativa personer, erfarna personer, unga personer. Personer man vet har partiets bästa för ögonen. Det är dom jag ska leta efter, hitta, och föreslå. Så kliniskt effektivt!

Ikväll blir det möte med Tomas Eneroth, gruppledare för S i riksdagen. Han besöker Mölndals Arbetarekommun. Hoppas han har en bra förklaring på det mesta. För dom frågorna kommer! Frågorna som handlar om allt. Så har vi det på våra möten!

Gott så
PK

Kommentera

Your email address will not be published.