Vald!

Igår var det bolagsstämma i Mölndala Fastighets AB. Jag var inte med på stämman. Är upptagen med SKL i Stockholm. På stämman valdes jag till ordförande för bolaget som ska utveckla det gamla Papyrusområdethelt ny stadsdel. Det ska bli jätteroligt. Och spännande, och svårt. Det är många mölndalsbor som har en koppling till området. Det fins alltid någon som känner någon som jobbat på området. Är det inte kamrater så är det släktingar. Det innebär att många har en åsikt om hur området ska utvecklas.

Jag räds inte det, absolut inte. Jag tycker det ska bli roligt. Det kommer säkerligen bli många diskussioner framöver. För mig är det viktigt att vi har en öppen dialog med intresserade. Kan vara både medborgare, tjänstemän, näringsliv och föreningsliv.

För er som åker förbi området kan nu se att rivningsarbeten påbörjats. Just nu håller man på att river hela den stora betongbyggnaden vid huvudentrén längs Kvarnbygatan. Man kommer efter det att gå vidare med ytterligare rivningar inne på området.

Just nu pågår en diskussion om vilka byggnader som ska bevaras och vilka som ska rivas. Jag är kanske en förespråkare för att vi ska riva mer än vi i dagsläget diskuterat. Vi får väl se vad styrelsen kommer fram till under året.

Det är så spännande och roligt att få vara med och påverka utvecklingen av Mölndal. Det är, och kommer alltid att vara, min barndomsstad och staden jag älskar. Kan ju låta lite högtravande. Men det skiter jag i för så är det.

Hoppas vi möts i en diskussion om utvecklingen av Papyrusområdet. Vill du är du välkommen att maila mig eller kommentera inlägget här!

Gott då
PK

Kommentera

Your email address will not be published.