V förslag om kommunal bostadsförmedling i Mölndal ratat!

En onsdag med fullmäktigemöte. Oftast ganska förutsägbara tillställningar. Så också denna gång. Oftast, nästan alltid, vet man hur en fråga ska sluta. Så var det också denna gången. Gruppmötena på måndagen innebär ju att partierna tar ställning i de olika frågorna. Och efter det är det sällan något ändras. Igår bordlades ju centrumfrågan för att tas upp på mötet i mars. Det visste vi ju om. Vi fick en liten debatt om kostnaderna för ensamkommande barn där SD hade ställt en fråga till Kommunstyrelsen ordförande. Jag ska återkomma till det i ett annat inlägg.

Den längsta debatten igår, om man kan kalla 10 minuter för lång, var annars den om en kommunal bostadsförmedling. Det tycker Vänsterpartiet i Mölndal att vi ska ha. Den motion dom lagt behandlades av fullmäktige igår. Motionen är lagd för ett ganska bra tag sedan. Det blev avslag. samtliga partier utom V ansåg att det inte var något bra förslag.

Och jag tyckte att det var bra. Bostadsmarknaden är i allra högsta grad regional. Speciellt i vår region där man inte ser var stadsgränserna går. Motionen är dessutom väldigt vagt utformad så det är svårt att veta vad Vänsterpartiet egentligen vill. Enligt Åke Nises (V) så ska kommunen inte bidra med en enda krona, utan den ska helt finansieras av de som står i kön. Det är klart att man då måste ställa sig frågan vad ärendet har i fullmäktige att göra. Det är ju dessutom så att motionen inte talar om vilka som ska kunna ställa sig i kön? vilka fastighetsägare som ska kunna ansluta sig? Vad kostnaden är för att stå i kön?

I debatten tyckte jag att det framgick det att det egentligen var hyresrätter man saknade, och det är nog i och för sig sant. Men det löser inte en kommunal bostadsförmedling. Det kan bara lösas genom nybyggnation av fler hyresrätter. Vi har idag en fungerande bostadsförmedling i Boplats Göteborg som förmedlar bostäder över hela Göteborgsområdet.

Idag är morgonljuset förhoppningsfullt. Solen knäcker nästan ryggen av molnen. Hade den fått lite mer hjälp av sin kompis vinden så hade vi haft en morgon med blå himmel där fåglarna hade gjort sitt bästa för att berätta för oss att våren är på gång. Nu sitter jag på tåget till Trollhättan för en dag med Regionutvecklingsnämnden. Det kommer bli intressant. Jag är säker på det,

Gott så
PK

Kommentera

Your email address will not be published.