Upplev känslan från 1995 igen!

Kommer några av er ihåg snöstormen november 1995? När vi vaknade på morgonen var det nästan en meter snö. Drivor, överallt. Gick inte att ta sig ut! Inte ta sig till jobbet. Jag öppnade det lilla toalettfönstret och skrek över till grannen, som jag såg var ute, för att få en lägesrapport. Inga kommunikationer fungerade. Omöjligt att ta sig fram på något annat sätt än till fots, och knappt det.

Vi startade snabbt ett arbete i bostadsområdet med att skotta fram gångvägar, kolla om det var någon som behövde hjälp. Vi hjälpte varandra. Någon behövde mjölk, några behövde hjälp med skottning. Vi fikade, vi pratade. Vi var beredda att ta i och vi ställde upp för varandra.

Jag tänker mycket på den där novemberfredagen 1995 idag. Fast idag är det ingen snö som kommer. Det är ensamkommande barn, flyktingar. Barn, ungdomar, som kommer till Sverige och Mölndal. Dom kommer inte uppifrån som snön gjorde den gången. Dom kommer från krigshärdar i Syrien och dom flyr för sina liv.

Jag minns hur vi mobiliserade och hjälpte varandra den där novemberdagen 1995. Jag tror att många av er som var med då också minns den känslan?! Känslan av att att kunna hjälpa till och vara behövd, känslan av att man gör en insats. Den känslan kan vi få uppleva igen! Men idag är det inte snö som faller!

Gott så!
PK

Här kan du hjälpa till om du vill få tillbaka känslan från 1995

 

 

 

Kommentera

Your email address will not be published.