Torsdag och insändare i MP!

Noterade insändarsidan i Mölndals-Posten idag. Kan ju inte påstå att det var stående ovationer för Majoritet Mölndals sätt att driva äldreomsorgen. Men faktum är att det just nu pågår ett omfattande arbete med att förändra äldreomsorgen. SEN, när det är gjort är det dags att satsa mer resurser. Jag skulle bli förvånad om inte den satsningen kommer att synas i Majoritet Mölndals budget som kommer i juni.

Jag är helt övertygad om att den nya majoriteten i Vård- och Omsorgsnämnden kommer att utveckla och förbättra kvalitén inom äldreomsorgen på ett sätt som den tidigare borgerliga majoriteten var oförmögna att göra. Kanske just för att fokus inte ligger på ekonomi utan på system och verksamhetsförändringar.

I en insändare så kallades Kommunstyrelsens ordförande för arrogant och nonchalant. En sån insändare har jag svårt att ta på allvar! Varför? Därför att den är både nonchalant och arrogant och inte för saken framåt ett dugg! Bara rent gnäll.

Nu är jag på styrelsekonferens med Mölndala Fastighets AB. Ett skitroligt uppdrag som handlar om att utveckla Forsåkersområdet. Nu ser man ju dessutom hur rivningen av det gamla pappersbruket fortskrider från utsidan. Är ganska övertygad om att skorstenen också snart tas avdaga. Äntligen börjar ett nytt kapitel i Mölndals historia.

Tänk att det alltid finns att göra. Glad att finnas till i den tid som nu pågår. Det är vi som styr utvecklingen. Inte tvärtom. Glöm aldrig det!

Konstaterar också att många läste mitt blogginlägg om Bergfelt som Paparazzi, känns som intresset för vad vissa lokalpolitiker tar sig till är ganska så stort:)

Gott så!
PK

2 kommentarer

  • Helen Ljungström on 7 maj, 2015 at 20:33
  • Svara

  Ja, det är väl så det går till: man planerar hur något ska organiseras och därefter görs en beräkning vad gäller finansieringen av en kommunal verksamhet såsom äldreomsorgen. Jag är ganska ny inom partiet/politiken men vill gärna vara med och påverka. Vad kan jag göra? Jag är ersättare i styrelsen för Fässbergs Socialdemokrater. Må så gott i regniga maj – det kommer en sommar, var så säker! 🙂

  1. Hej
   Ja det är klart att det kommer en sommar:) Den ser vi fram emot. Vill du vara med att påverka är du välkommen på våra möten. Du kan också anmäla ditt intresse till valberedningen för ett förtroendeuppdrag i en nämnde eller styrelse.
   // mvh Patrik

Kommentera

Your email address will not be published.