Tisdagshymn till SYO-konsulent!

Promenad till bussen på morgonen. Sopbilen tutar och gubbarna vinkar. Känns som man lyckats med nåt i alla fall? Dom kunde ju nonchalerat mig fullständigt. På väg mot Vänersborg och regionstyrelse.

Jag tror det är femtielfte gången vi har val på dagordningen. Helt otroligt hur mycket kommittéer, referensgrupper, beredningar, utskott och dylikt som finns i regionen, eller där regionen är representerat. Spännande att se vilken effekt det får!

Igår besökte jag Socialdemokraterna Partilles årsmöte. Jag var där för att prata för att prat regionutveckling. Men var också partidistriktet representant och fick framföra hälsningar från partidistriktet. På mötet ett trettiotal medlemmar.

image

En av dom min gamla yrkesvalslärare från Kvarnbyskolan. Han är politiskt aktiv precis som jag. Han kanske var det redan när jag gick i skolan, tänker jag? Undrar hur han såg på mig då och vad han ser nu? Då var jag en orolig tonåring som genomgick anpassad studiegång. Jag gick i det som kallades OBS-klass vissa stunder. Jag tände eld på rektorns dörr. Jag var nog stundtals för jävlig!

Han han trodde på mig! Han hjälpte till att ordna praktikplatser, lotsade mig, brydde sig och hjälpte till. Jag är honom mer tacksam än vad jag tror att han själv anar. Jag minns att när jag gick ur nian och lyckades komma in på Tryckmedialinjen på Schillerska gymnasiet så gav morsan honom blommor.

Vet inte om han kommer ihåg det. Kanske inte. Jag hoppas han idag är lite stolt över mig. En stor del av mitt samhällsengagemang är hans förtjänst. Tack Håkan!

”Åren går och flöjlarna slår, jorden dör där gudarna går, här där kampen ofta står mellan ”vill och borde”. Gråa hår är allt som jag får, och tiden läker alls inga sår, men den får mig att glömma bort hur ont det gjorde”

Tänkvärd strof av Ola Magnell

Gott så!
PK

Kommentera

Your email address will not be published.