Tid för nergrävning av E6 förbi Mölndal C ?

Vore det inte skönt att bli av med lite bilar, rakt ner i leran, förbi Mölndals Centrum och sen upp igen? Kanske kommer tillfället nu?

I den utredning som tagits fram för att visa hur järnvägens sex spår, med en ny Götalandsbana, skulle platsa i Mölndal och hur en framtida station eller knutpunkt kan se ut finns en överdäckning/nergrävning av E6:an med som alternativ. Och visst känns det som nu eller aldrig? När vi bygger om knutpunkten och breddar spårområdet till närmare 60 meter så ska man naturligtvis passa på att gräva ner motorvägen. Gör vi det inte i samband med detta så tror jag möjligheten är borta för all framtid.

Den enda återstående möjligheten då är väl, det av Socialdemokraterna framtagna förslaget, att borra sig in i berget och göra en tunnel mellan Åbro och Kallebäck. Men det är förmodligen ett betydligt dyrare förslag. Det förslag som finns idag om överdäckning eller nergrävning har en uppskattad kostnad om cirka 2 miljarder.

Samling vid pumpen! Nu måste staden, politiker, tjänstemän, dra åt samma håll, eller sätta axeln till, som man säger, för att få till detta. Hitta finansiering. Stat, region, näringsliv? Här gäller det att prata för varan, visa nyttan i ökad exploaterbar yta, förbättrad miljö och ökad framkomlighet.

Idag lyssnar vi på Elvis Presley, It’s Now or Never…

Gott så!
PK

1 kommentar

    • Helen Ljungström on 1 oktober, 2015 at 14:47
    • Svara

    Ja, Patrik. Stoppa alla Ahlgrens bilar i munnen och satsa stenhårt på en nedgrävning av E6:an förbi Mölndal. Inte minst för miljöns skull.

Kommentera

Your email address will not be published.