Sossar på Viskadalen i solsken!

I helgen har Bohusläns sossar haft konvent på Viskadalen, mellan 65-70 personer har deltagit i föreläsningar, gått på utbildningar, diskuterat och haft roligt ihop. Det går inte att ta miste på entusiasmen i det politiska engagemanget. Långa diskussioner om samhällsmodeller, lösningar och problemställningar. Jag vågar påstå att ingen som lämnar Viskadalen efter en sån här helg åker hem tomhänt i huvet!

Jag är banne mig både glad och stolt över det engagemanget och den respons mitt partidsitrikts utbildningar får på Viskadalen, och varhelst vi har dom. Gott att se så många glada och engagerade människor.

Personligen så blev jag väldigt inspirerad av Ann-Sofie Hermanssons ”föreställning” på fredagskvällen i den gamla ladan på Viskadalen. Ensam på scenen i 45 minuter under rubriken ”om att äga sitt öde”. Att med berättelser ur arbetsliv och vardag stärka självförtroendet på publiken är en konst. Den behärskar ”Soffan”. Att man äger sitt eget öde blir så uppenbart när man hör henne. Man förstår också att den möjligheten som det ger oss tillsammans är enorm. Vi måste ta vara på den. Plocka ner den, vända och vrida på den, och bestämma oss för vad vi vill.

Nu vidtar en arbetsvecka med en massa sådana möjligheter. Men också utmaningar. Det är både Regionstyrelse, Regionutvecklingsnämnd och SKL beredning i veckan som kommer. Så att påstå att jag inte har chansen att påverka ödet skulle ju bara vara skitsnack!

Solen skiner på Viskadalens Folkhögskola. Viskan flyter stilla, höga slöjmoln drar förbi och vinden lägger sig till vila. En sån söndag är inte kattskit.

Hoppas ni får en bra vecka!
image

Gott så
PK

Kommentera

Your email address will not be published.