Sextant eller SWOT analys?

Var på Öl- och Whiskymässan i Göteborg igår. Fick det av present av min fru. Har aldrig varit på en sådan mässa förut. Kändes lite overkligt att gå omkring med tusentals andra män, för det är mest män, med ett glas hängande i en påse runt halsen och med monopolpengar i handen och provsmaka öl och whisky. Inte tu tal om att det finns mycket gott, men nästan lite overkligt.
Man känner sig lite som en Sankt Bernhardshund. Får tacka min fru för upplevelsen och Martin för sällskapet. både roligt och trevligt. Fick också tillfälle att prova en av mina absoluta favoriter, Miltonduff. God whisky, lite touch av kola och nöt.

När vi ändå pratar droger så fick jag ett mail där jag erbjöds ett startpaket i att börja röka. Har ni hört något så jävla dumt? Det skulle kosta mig 0:- och det var helt ofarligt enligt mailet.
Dumt så klockorna stannar!

Idag är en workshopdag. Är på Nordiska Folkhögskolan med den Socialdemokratiska distriktsstyrelsen i Bohuslän och workshopar om framtiden. Eller SWOT analyserar skulle man också kunna säga. Jag vet inte hur många SWOT analyser jag gjort i mitt politiska liv, men många är det. Det är ett sätt att justera den socialdemokratiska skutan i rätt färdriktning. Förr hade vi sextant, nu SWOT analys. Med sextanten tog man ut färdriktningen själv, SWOT analysen är mera kollektiv. Tror mer på den senare modellen.

Tittade på gräsmattan hemma i morse. Det är snart dags för årets första klippning. Då vet man att ljusets tid är här. Fantastiskt!

Ha en god söndag!

Gott så
PK

2 kommentarer

    • Bernt on 26 april, 2015 at 18:02
    • Svara

    med sextant så bestämmer man sin position.

  1. Ja. Den är ju en bra utgångspunkt för att veta vart man ska:)

Kommentera

Your email address will not be published.