Biografi

Patrik_redigeradFöddes den 3 februari 1963 på Mölndals BB. Bodde första levnadsåret på Lerbrännaregatan 1 i Mölndal. Flyttade sedan till Esbjörn Schillersgatan 22 där pappa Sverre byggde hus och mamma Barbro laga pannkakor. Växte upp där på Ryet och gick i Ryetskolan, Kvarnbyskolan, Rävekärrsskolan och Schillerska Gymnasiet. Flyttade sedan till egen lägenhet i Kållered 1988, men tröttnade rätt snabbt och var snart tillbaka i Mölndal igen. Flyttade in på Mogatan 1990 i ett radhus. Fick barnen Sara (1989) och Andreas (1991). Bodde på Mogatan 101 fram till 2002 då det blev hus på Alkegatan på Kikås där jag fortfarande bor. Där kom barnen Maja (2002) och Vanna (2004).

Gift med Marie Östh Karlsson. Tillsammans har vi 6 barn 6 barnbarn, Marie har 2 barn och 4 barnbarn och jag har 4 barn och 2 barnbarn. Så det är ett hyfsat gäng som firar ihop:)

Jag är utbildad typograf, ett yrke som knappt finns kvar, i alla fall inte på det sättet jag lärde mig det. Jag har jobbat som ombudsman åt Unga Örnar och åt Socialdemokraterna. I 12 år jobbade jag som kommunalråd för Socialdemokraterna i Mölndal. Slutade med det i samband med valet 2014 och var politiskt aktiv i Västra Götalandsregionen som ersättare i regionstyrelsen samt Vice ordförande i Regionutvecklingsnämnden fram till oktober 2017. Efter det koncentrerar jag mig på de uppdrag jag har inom Socialdemokraterna samt inom Mölndals stad, bland annat som ordförande för det kommunala utvecklingsbolaget Mölndala Fastighets AB.