Regionstyrelsen är ingen elefantkyrkogård!

På väg mot tidigt morgonmöte i Residenset, Vänersborg. Ska träffa Fyrbodals kommunalförbund för att diskutera en omlastningscentral i Bäckefors. På bussen möter jag min gamla klasskamrat från Kvarnbyskolan. Han målar! Väggar och sånt alltså! Vi pratar om GP. Hans politiska åskådning ligger på vänstersidan av skalan, precis som min! Han ondgör sig över tidningen. Jag håller med. Jag avslutade min prenumeration för flera år sen. Han funderar ännu!

Sen kommer frågan. Hur är det i regionen? Jag försöker förklara. Berätta om skillnaden mellan att vara kommunpolitiker och regionpolitiker. Han frågar vilka som sitter i Regionstyrelsen. Jag hör mig själv förklara. Det är tidigare kommunalråd, tidigare riksdagsledamöter. Jag släpper några namn som tycks honom bekant. Då tittar han på mig och säger aha!, Före detta allihop!? Jag inser att min beskrivning liknas vid en elefantkyrkogård. Jag blir lite full i skratt inombords. Känner att jag måste förklara det politiska regionuppdraget.

Det är duktiga och erfarna politiker. Med olika perspektiv. Alla mycket ambitiösa. Alla har tagit på sig ett av de svåraste politiska uppdragen man kan ha. Att utveckla och se till att sjukvården fungerar! Att se till att hela regionen utvecklas, inte bara runt städerna! Att se till att människor väljer kollektivtrafik istället för bil! Och mycket mer.

Vi säger hej när jag byter till pendeltåg och han till spårvagn. I rulltrappan ner till perrongen inser jag att jag måste fila på min förklaring till vad man gör som politiker i regionen:)

Gott så!

PK

Kommentera

Your email address will not be published.