Regionfullmäktige i VGR kom ur fas!

Solig måndag morgon. På väg mot regionfullmäktige och budgetdebatt. Då blir det prat, mycket prat. Detta trots att det inte är några avgrundsliknande skillnader mellan budgetförslagen. En budgetdebatt har ju just ”uppgiften” att påvisa skillnader i politiken.

Tänk om vi istället debatterat det som förenar oss med fokus på verksamheten kanske vi hade sett större möjligheter till förbättringar. Jag vet inte? Men jag vet att när man gemensamt slår sina huvuden ihop så kan man tänja gränser och ta saker vidare. Inte så kul medialt. Men bra på andra sätt. Förutsätter ju ett helt annat debattupplägg förstås.

Nu följer vi planen och pratar på i ett par dagar så får vi se hur resultatet blir? Eller ja, det är ju också redan givet. Den moderatledda majoritetens förslag kommer att vinna. That´s it!

Nu kan man säga att regionfullmäktige sprang på pumpen direkt eftersom planeringen sprack på att ingen ville prata och debattera de punkter som föregick budgeten. Budgetdebatten var utsatt till kl.13.00 och fullmäktige var redo att starta redan kvart över tio.

Men eftersom man inte ville riskera att debattera innan media fanns på plats så ajournerade man mötet i två och en halv timme?? Snacka om att vara ur fas…:)

Gott så!
PK

Kommentera

Your email address will not be published.