Premiärtur med MTR Express!

Jag får vara med om många roliga och spännande saker i mitt politiska uppdrag. Igår fick jag åka ett sprillans nytt tåg. Det luktade nybilsdoft. Ingen Wunderbaum här inte.

Att få premiäråka MTR express är naturligtvis roligt. MTR express ska nu konkurrera med SJ på sträckan Göteborg – Stockholm. Eftersom konkurrensen inte kan stå mellan vem som kör snabbast eftersom man går på samma bana så får man konkurrera med priser och komfort. Hur det är med priserna vet jag inte, har inte kollat, däremot är ju komforten lite annorlunda.

MTR express har ju sex helt nya tåg medan SJ kör sina gamla X2000. MTR satsar också mer på att nischa sin upplevelse lite genom att låta kocken Pontus Frithiof stå för menyn.
Det är klart att man taggat upp det inför en premiärtur med speciellt invalda gäster, så det är väl möjligt att det inte kommer att kunna jämföras vid ordinarie turer. Men räksmörgåsen det bjöds på var klassen bättre än SJ:s.

För min del var det en blandad upplevelse. Vår lilla resa gick från Göteborgs central och till Ale tur och retur. Interiören är fräsch. Definitivt mycket hårdare säten, både i sits och rygg, jämfört med X2000. Själva tågresan jämför jag nog mer med att åka Reginatågen som körs av Västtåg snarare än X2000. Lite pendeltågskänsla var det trots allt. Så ska konkurrensen kunna bli tuff för SJ och X2000 så är det på prisnivån. I alla fall om någon frågar mig.

Det spelar ingen roll om man är SJ eller en privat aktör. Hamnar man bakom Alingsåspendeln blir man sen i alla fall!

image

Gott så!

PK

Kommentera

Your email address will not be published.