Paparazzin på Blixås

I lördags. Befinner mig på 50-årsfirande av två kompisar. I Töreboda, på ett sommarställe som en av kompisarna äger. Ett gammalt föräldrahem. Fantastisk miljö. Skog, åkrar, tranor. På kvällen gästade vi Mandys inne i Töreboda. En bra restaurang i 50-talsstil.

På dagen, precis när firandet dragit igång, så ringer min kompis mobiltelefon. Jag får samtalet berättat för mig i efterhand. Till min förvåning handlar samtalet om vad som händer hemma i Mölndal och i Balltorp just då, denna lördag i maj 2015.

Samtalet handlade om en paparazzisituation i Balltorpsskogarna. Mannen som fotade är dock inte fotograf, utan vice ordförande i Kommunstyrelsen i Mölndal. En släkting till min till min kamrat hade alltså sett kommunstyrelsens vice ordförande, Hans Bergfelt (M), tassa omkring och fotografera delar av MK Pionjärs anläggning i Blixås!

Jag blev både förvånad och snopen. Att Hans Bergfelt (M) gör allt för att bli av med motorklubben Pionjär från Blixås är ingen nyhet. Men att Hans Bergfelt ägnar lördagen åt fotografisk dokumentation får mig att undra vilket intresse som egentligen ligger bakom? Är det Moderaterna i Mölndal som är så besjälade av att få bort MK Pionjär? Eller är det Hans Bergfelts egna intresse? Eller kan det vara så att det finns ett annat intresse bakom denna något udda aktion?

I normala fall så jobbar ju den politiska organisationen genom att ge uppdrag till tjänstemännen. Det är ju väldigt sällsynt, eller udda, att politiker på kommunledningsnivå ägnar sig åt den här typen av verksamhet. Det har i alla fall jag inte hört talas om tidigare.

Just nu pågår MK Pionjärs avveckling av banan i Blixås. Klubben har fått ett brev från staden där man uppmanar klubben att omedelbart avveckla verksamheten på Blixås. Staden har också fått i uppdrag av den nya Majoritet Mölndal att försöka hjälpa klubben att hitta en lösning både på kort och lång sikt. Anledningen till att MK Pionjär måste flytta sin bana i Blixås är att Veidekke skall bygga bostäder på området.

Det ska bli intressant att se i vilken situation bilderna kommer att användas? För jag tror inte att dom var till det egna fotoalbumet!

Gott så
PK!

Kommentera

Your email address will not be published.