Om gamla maskiner och Anneli Hulthén!

Där maskiner har stått, där människor slitit sitt svett. I det gamla pappersbrukets lokaler, som just nu håller att rivas, står konsten och kulturen upp. Nu på lördag är det invigning av en konstbiennal mitt i rivningsdammet. Vem fan kunde tro det för 20 års sen när maskinerna gick för högtryck och ångan blåstes ur systemet. Ingen?! Så oväntat, men ändå spännande. Det är ett sätt att synliggöra Forsåkersområdet. Mölndals nya stadsdel som på sikt ska innehålla 2 500 – 3000 bostäder.

Mönstret går igen, backa 25-30 år tillbaka och tänk på galorna på Eriksberg. Michael Jackson, U2. Efter det var det ganska många som kände till Eriksberg. Det skapades ett intresse för platsen. EN konstbiennal kan kanske inte jämföras med detta, men vem har sagt att det stannar vid EN konstbiennal. Snart kommer ni se ytterligare ett exempel på att marknadsföra området. Håll utkik längs motorvägen säger jag bara!

Anneli Hulthén lägger av. Kan inte säga att det var oväntat. Möjligtvis tiden. Men inte att det kom plötsligt. Sånt här kommer plötsligt, åtminstone för alla utom Anneli själv. Beslutet har säkert växt fram hos henne under en tid, och hon har nog noga övervägt tidpunkten. Alla som jobbar som politiker, i offentligheten, i ett stort parti, på den nivån, vet att man är ganska ensam om ett sådant beslut. Anneli Hulthen har stått upp för barnperspektivet, miljöperspektivet och jämlikhetsfrågorna. Hon är en person som jag lärt mig uppskatta, alltid påläst, alltid med den ideologiska kompassen påslagen. Vi har samarbetat i några sammanhang, inte minst när det gäller GOS Väst på Knarrholmen, men självklart också i GR sammanhang. Jag kommer att sakna politikern, Anneli Hulthén. Nu kanske tillgängligheten till människan Anneli ökar? Fika nån dag?

Gott så
PK

Länk till Forsåker: www.forsåker.se

Kommentera

Your email address will not be published.