Mötte Byggnadsnämnden om rivning på Forsåker

På möte med västsvenska strukturfonsdpartnerskapet. Långt ord det där. Uppdraget är att att inom målet för tillväxt och sysselsättning yttra sig över vilka ansökningar som ska prioriteras bland de som kommit in till strukturfondsprogrammet. Kan konstatera att det är många människor inblandade som så ofta när det gäller EU. Det var mitt första möte, ska bli intressant att se hur det utvecklas.

På förmiddagen var jag på träff med Byggnadsnämnden i mitt nya uppdrag som ordförande för Mölndala. Vi träffades på Forsåkersområdet. Ska kalla det så istället för Papyrusområdet i fortsättningen. Byggnadsnämnden ville skapa sig en bild om vilka fastigheter som är föreslagna för rivning innan beslut. Här kommer vi förmodligen att ha olika uppfattningar. Men sådan är ju politiken ofta. Jag är övertygad om, oavsett hur mycket eller lite vi river, att Forsåkersområdet kommer bli ett av Västsveriges absolut häftigaste bostadsområden.

Rivningarna har redan börjat. Nu river man delar av den stora fabriksbyggnaden i betong. Rivningen sker med återvinning. Det vill säga att metall och annat material som går att återvinna tas tillvara. Betongen kommer att återanvändas som fylle i bygget av det nya området. En del mindre förorenat rivmaterials körs bort till deponi.

Nu blir det helg. Gott. Har varit mycket denna veckan. Blir lite till i helgen. Ska till Nordiska Folkhögskolan på söndag med Distriktsstyrelsen. Planering för kommande år. Men innan dess ska jag ha en lördag. Hustrun har lovat överraskning. Jag är nyfiken som fan på vad det kan bli.

Hoppas ni får en fin helg.image image image image image image

Gott så PK

Kommentera

Your email address will not be published.