Medlemsmötet påminner om en hundkennel:)

Igår fick vi tårta. Sossarna i Mölndal vill säga. 3 stora fina tårtor. Bakade av distriktsombudskvinnan. Anledningen var att vi har uppfyllt våra samtalsmål i valrörelsen. 7 666 samtal, och vi har värvat över 50 medlemmar. Närmare 100 faktiskt. Tårtan var ju en sorts grädde på moset. Arbetet och resultatet var det som räknades mest av allt.

Frågan som medlemmarna i Mölndal har, precis som många andra, är om Decemberöverenskommelsen kommer att hålla eller om vi ska valarbeta snart igen? När valrörelse kommer på tal påminner medlemmarna om en hundkennel när man kommer med mat, eller med kopplet. Alla börjar vifta på svansen och känner en glädjens stund närma sig.

Trots en lång valrörelse, eller flera till och med, så är min upplevelse att medlemmarna tyckte att det var så roligt att dom är beredda att göra det igen – nu!
Det är så roligt att se, och att känna den kamratanda och kampanda som finns.

Nu tror inte jag att det blir någon extra valrörelse. Jag tror att Decemberöverenskommelsen kommer att hålla. Trots att de rödgröna tappar i opinionen så ser vi ju borgerliga partier under fyraprocentsspärren. Så länge ingen av blocken är säker på opinionssiffrorna och en god ledningsmarginal så håller överenskommelsen. Osäkerheten med SD:s stöd gör också att det är lättare för skomakarn att bli vid sin läst.

Jag tycker att det finns skäl i att hitta ytterligare samverkan med de borgerliga partierna för att skapa långsiktig stabilitet.

Idag blir det Vänersborg och gruppmöte med den Socialdemokratiska regionstyrelsegruppen. Snart sista Regionstyrelsen för våren.

Åker tåg genom ett soligt landskap där ortsnamn som Bohus, Ale, Älvängen, Lödöse passeras. Vilka förutsättningar har inte detta pendelstråk gett Ale kommun och övriga kommuner längs banan? Fantastiska! Plötsligt bor man på kollektivt pendlingsavstånd till Trollhättan eller Göteborg. Nya bostadsområden växer fram, även nya verksamheter etablerar sig. Kan tänka mig att det är den effekten Sverigeförhandlingen vill uppnå. Men då får man nog se till att tågen stannar i städerna. Ingen kommer att bygga hus bara för att få stå att vinka åt tåget när det går förbi.

Gott så
PK

Kommentera

Your email address will not be published.