London i april! Det går som skit i gröna byxor!

London i april. Vackert. Kombinerat med goda vänner och musikal blir det ännu bättre. Som grädde på moset denna gång blev vi dessutom uppgraderade till ett bättre hotell. Thistle Marble Arch, Oxford Street. Inga dåliga grejor, eller små, heller för den delen. 692 rum!

Vi hade blivit rekommenderade att köpa ett Oyster Card av en bekant. Det är som våra Västtrafikkort. Fast bättre. Man laddar dom med önskat belopp, sen åker man. Behöver man ladda på mer så gör man det. Har man åkt färdigt så får man sina pengar tillbaka. Allt i mycket lättförståeliga automater. Hur smidigt som helst. Inga plusknappar eller annat att trycka på. Det är som Ingmar Stenmark skulle sagt. Bare å åk…

Och det går smidigt och det går hela tiden. Oerhört pedagogiskt skyltat både för buss och tunnelbana. Och linjer finns det hur många som helst. För dom som tvekar finns personal att fråga. London har en väl fungerande kollektivtrafik. Min gamla vän hade uttryckt det på följande sätt; ”Det går som skit i gröna byxor”

Efter besök på KEW gardens, en titt på Westminster, Buckingham Palace, shopping, musikalen ”Phantom of the Opera” på Her Majestys Theatre och några pubbesök avrundades besöket med en tågresa till Luton från St. Pancras station.

Vi flög Easy Jet hem. Jag var nog lite skeptisk. Lågprisbolag som flyger från Luton Airport, 45 minuter med tåg utanför London. Dessutom i ottan. Men det fungerade alldeles utmärkt. Även om det var fler som gjorde samma sak. Många fler, så man får vara beredd att köa lite.

Men det gick smidigt. Vacker väder, behaglig flygresa. Landade på Kastrup vid tiotiden på förmiddagen. Hämtade våra väskor. Köpte biljett på Öresundståget. Käkade två röda pölser och drack Carlsberg till det. Äntrade tåget en halvtimma senare. Tåget tog oss upp genom Skåne och Halland och stannade i Mölndal. Så smidigt!

Vi går av tåget med våra väskor. Hyfsat tunga efter shopping i London. Går in från perrongen för att upptäcka att rulltrapporna inte fungerar. ”SOM VANLIGT!” Som flera andra medresenärer jämte oss också säger. När vi väl släpat upp våra väskor i den smala rulltrappan så ska vi kolla när bussen går. Då är tavlan för avgående trafik ur funktion!

Nåväl. Jag vet när bussen hem går. Men det är inte rimligt att Västtrafik inte klarar av att sköta underhållet på sin knutpunkt i Mölndal. Det är dåligt. Studiebesök i London rekommenderas.

Nu är påskledigheten över och allt går tillbaka till det vanliga. Det är helt okej för mig. För jag tycker ju det vanliga är roligt det också. Speciellt när man får göra det ”vanliga” med så fantastiska människor som sin fru, barn och vänner!

Förresten kan inte låta bli att rekommendera ”Tamuna” ett indieband från Sicilien som vi lyssnade på i källaren på The Harrison. Svängde makalöst bra. Trumkillen var magnifik med sin cajun, sina tamburiner med mera.

Gott så

PK

Kommentera

Your email address will not be published.