Lisbeth Årgårdh fick medalj!

I måndags, på Socialdemokraterna Mölndals medlemsmöte, fick Lisbeth Årgårdh ta emot Erlandermedaljen ur Tomas Eneroths hand. Tage Erlanders hedersmedalj är Socialdemokraternas förtjänsttecken för lång och trogen tjänst. Den är henne väl unt. Jag kommer ihåg Lisbeth från min tid som ung politiker. Hon har suttit i Kommunstyrelsen i 27 år och haft många olika uppdrag inom partiet. Lisbeth var på 90-talet en av de tongivande Socialdemokraterna i Mölndal.

Ibland säger man att folk har ett finger med i spelet. Så var det med Lisbeth. Hon hade ett finger med i spelet var helst det var ett beslut som skulle fattas. Hon var ofta delaktig i diskussioner kring partiets utformande av budget och andra tunga beslut.

Lisbeth Årgårdh var, och är, mycket noga med att partiet ska vara jämställt. Med pondus så var hon tydlig mot valberedningar och mot dem som utformade partiets olika sammansättningar. Det handlade om varannan damernas. Där vek sig Lisbeth aldrig. Det var till och med så ibland att man för säkerhets skull gjorde en koll med Lisbeth om förslagen var okej innan man förde fram dom. Allt för att garantera sig att man i alla fall inte skulle falla på ojämställdhetsgreppet.

Lisbeth

Lisbeth var insatt i politiken och kände mycket väl till det politiska spelet och var därför en av dem som var partiets förhandlare gentemot andra partier. Det är fram för allt därifrån jag har minnen av Lisbeth. Som en klok och påläst förhandlare som lyckades tänja det politiska mandatet till fördel för Socialdemokraterna i de förhandlingar hon deltog i.

Jag hoppas att Lisbeth känner att hennes insatser för partiet har gjort skillnad när hon nu tittar på sin medalj och tänker tillbaka på sin aktiva tid som politiker. För skillnad gjorde hon. Det vet jag. Och många fler med mig. Grattis till medaljen, Lisbeth!

Gott så!

PK

Kommentera

Your email address will not be published.