Lämnar uppdrag i VGR, byter fokus

Ibland behöver man sätta ner fötterna för att skapa förändring! Man får ruska om det man rår på liksom. Byta fokus för att komma vidare.

Nu lämnar jag mina uppdrag i Regionstyrelsen (RS) och Regionutvecklingsnämnden (RUN). För mig är det viktigt att se att politiskt arbete leder till förändring och utveckling. Jag har svårt att se det i RS i den omfattning jag önskar, och tillräckligt snabbt, för att jag ska kunna känna mig tillfreds. Jag hoppas att min efterträdare har större möjlighet till det. Jag kommer att behålla mitt uppdrag som ledamot i Regionfullmäktige.

Att vara politiskt aktiv är att driva på samhällsutvecklingen oavsett var man engagerar sig. Jag kommer att fortsätta jobba för att Socialdemokraterna ska vara den ledande kraften i svensk politik i de övriga uppdrag jag har, inte minst de uppdrag jag har inom partiorganisationen som är kanske det mest stimulerande och roliga som finns.

Att utveckla organisationen, partiet, genom utbildning och stimulerande aktiviteter för att ge energi till en valrörelse tar tid och kraft. Det är ett arbete som jag nu vill prioritera.
Mitt beslut kommer också att ge mig andra möjligheter framöver. Vilka återkommer jag till så småningom.

Jag vill tacka mina kamrater i den Socialdemokratiska regionstyrelsegruppen och regionutvecklingsgruppen. Tack till alla politiska ”motståndare” i RS och RUN som också sliter för ett bättre Västra Götaland. Tack till alla tjänstemän regionen som jag fått förmånen att lära känna genom mina uppdrag. Till sist vill jag önska min efterträdare lycka till.
Jag avslutar med några rader av Dan Hylander ur ”Så många mil så många år”

”Jag står och ser på vägen hit
och ser en mening med allt slit
jag har ett liv att leva för
och älskar det jag gör

Så många bara rusar fram
och söker tröst i stoj och glam
så många jagar stjärnors ljus
och glömmer sina hus.”

Gott så!
PK

Kommentera

Your email address will not be published.