KD gick loss i regionfullmäktige i VGR!

På regionfullmäktige idag. Vet inte var debatten är som störst just nu? I Munkedal där kommunledningen tycks tagna på sängen av det intagningsstopp som nu sker på Dingle naturbruksgymnasium eller i regionfullmäktigesalen?
Första gången denna mandatperiod hettade det till i debatten.

Och då var det kanske inte frågan så ”regional” utan handlade om aborträtten. I sin interpellation ställer Karin frågan till majoriteten, där KD ingår, om hur majoriteten i regionen skulle ställa sig till ett förslag om att införa en samvetsklausul i vården vilket innebär att vårdpersonal ska få vägra att utföra aborter. Detta efter Ebba Busch Thor nämnt det i ett av sina tal.

Kristdemokraterna var stundtals pinsamma i debatten och anklagade Karin Engdahl (S) för att var en lögnare. Frågan måste vara fruktansvärt känslig för KD. Dom går igång från 0-100 på ingenting. Karin är inte en lögnare. En lögnare är någon som ljuger. Karin är en frågeställare. Det är just det en interpellation handlar om. Att ställa en fråga för att få ett svar, eller en politisk åsikt. Inte bli överöst med glåpord. Något tydligt svar blev det inte heller från KD, dom hade helt enkelt full upp med att förfasa sig över själva frågan.

Jonas Andersson (FP) svarade däremot att det inte är något som Karin Engdahl (S) behöver oroa sig för och ansåg frågan vara enbart spekulativ. Det var ett tydligt, men syrligt, svar från Jonas Andersson (FP).

Men därefter radade KD upp sig i talarstolen och anklagade Karin Engdahl för lögner, och för att fara med osanning och spekulera i saker som inte finns. Jag tror nästan att det enda hon inte anklagades för var att se och höra i syne!

Det blev väldigt uppenbart att Karin Engdahl (S) med sin interpellation trampade på en av KD:s ömmaste tår. Men jag gissar att ”there is more to come”!

För oss sossar är frågan dock alldeles självklar och inget att tveka ett endaste dugg på. Kvinnor har rätt till sin egen kropp och det är viktigare att värna det än att ge vårdpersonal rätt att vägra utföra aborter.

Men för att återkomma till naturbruken och Dingle så är det så att naturbruksstyrelsen nu valt att stoppa intaget på Dingle naturbruksgymnasium. Detta utan att i förväg kontakta och informera närliggande kommuner. Det blev naturligtvis ett jäkla liv. Annat var inte att vänta. Sen är åtgärden helt korrekt. Men det rör upp grus och damm. Jag vet att ”There is more to come” här också.

Sen finns det dom som säger att politiken inte gör skillnad. Nänä, kanske är jorden platt i alla fall:)

Gott så
PK

Kommentera

Your email address will not be published.