Kalasbyxor och Mockasiner

Idag har jag trampat runt här på jorden i 52 år. Kanske inte trampat hela tiden, lite har jag krupit också. Och mycket har jag sett. Mycket har jag upplevt! Glad över det! Och glad över alla grattis på Facebook och i sociala medier. Det är annorlunda än barndomens barnkalas med kalasbyxor och mockasiner. Men alltid lika roligt att få uppmärksamhet. På tal om mockasiner kan jag berätta att min fem år yngre syster gav mig ett par sådana i storlek 42 i födelsedagspresent för några år sen. Flashback!

I veckan har GT med Frida Boisen i spetsen lanserat kampanjen godisstopp. Det handlar om att vi ska avstå från att äta godis under februari. Vi äter för mycket socker i det här landet påstås det. Frida Boisen anser att det är viktigt att GT som tidning kan vara opinionsbildare i ämnet. Jag vet inte det. För mig är det viktigt att tidningar förmedlar nyheter. Inte ägnar sig åt att försöka skapa dom.

Har svårt att se att det handlar om något annat från GT:s sida! Godisstopp i februari, i mars är det något annat. I maj är det glömt!
OCH detta skrivs inte enbart för att jag fyller år i februari, som många andra, och tänker äta godis på min födelsedag, utan för att jag menar det!

Det är med tillfredsställelse jag ser att den nya Majoritet Mölndal, som består av S, V, MP och KD, kommit igång med sitt arbete. Nyligen har man lanserat sin programförklaring som man ska jobba med under mandatperioden. Det är en form av styrdokument förvaltningschefer har att förhålla sig till. Något som jag förstår varit efterlängtat i den kommunala verksamheten. Programförklaringen är överklagad av oppositionen, men det är inget som kommer att få någon effekt på implementeringen eller inriktning på dokumentet. Det arbetet har redan börjat. Och jag tror det kommer att bli jättebra.

Idag ägnar jag födelsedagen åt att sitta på regionfullmäktige. Således är landshövdingen närvarande. Å det på min födelsedag. Det är inte alla som har det så bra.
Min älskade hustru väckte mig med paket imorse. En fantastisk fin halsduk, och en snusnäsduk till kavajen som anstår en riktig rocker. Fräck! Full med färgglada gitarrer. Jag älskar henne!

Gott så

PK

Kommentera

Your email address will not be published.