Jag träffade Phil Lynott på Park Avenue

Jag träffade Phil Lynott på Park Avenue!

Noterade en topp på bloggen igår. Gissar att det beror på att man skriver om lokala ”kändisar” och politiker. Fram för allt om man är kritisk till dom. Jag har sällan sett så mycket bitterhet hos Mölndals allianspolitiker som efter detta valet. Inte bara bitterhet utan ibland även ren ilska.

Går väl i första hand ut över Kristdemokraterna som valt att ”byta sida” eftersom dom inte vill regera med passivt stöd av SD. Förståeligt och klokt. Men det har sitt pris. Det är märkbart!

Kristdemokraterna kommer dock att ta sig igenom detta. Dom är med i majoriteten, dom är ett dialogparti och kommer att få igenom delar av sin politik. Frågan är hur länge de övriga i den nu splittrade alliansen kommer att orka vara bittra och arga. Det gagnar naturligtvis ingen eller inget. Bara slöseri med energi.
Men det är deras energi, det är dom som avgör!

Idag är det RRK möte i Stenungsund. Socialdemokratiska Riksdag, Region och Kommunalråd, snack om hur politiken utformas i vår region och i våra kommuner. Erfarenhetsutbyte och medskick. Det är så vi jobbar på våra informella möten.

Var på Park Avenue Hotel i Göteborg igår. Möte med Regionutvecklingsnämnden. Det första för mandatperioden. Man kan väl sammanfatta det som att mötet var bra men maten var usel. Jag blev uppriktigt sagt förvånad. Ett konferenshotell på stadens paradgata som inte lyckas leverera en välsmakande, varken lunch eller middag. Hur frukosten smakade vet jag inte eftersom jag tyckte det var lite overkill att sova över 10 spårvagnshållplatser hemifrån.

Mitt förhållande till Park Avenue är annars gott. Där tog jag mina första autografer i slutet på 70-talet. Rod Stewart, Status Quo, Nazareth, Abba, Kiss, Thin Lizzy. Japp jag har Phil Lynotts autograf. Minns det som det var igår. Träffade honom utanför hotellet, alldeles där statyn med Reuterswärds pistol står idag. Där träffade jag honom, bytte några ord och bad om en autograf. Han tog mitt block och skrev; ”To Patrik! Manchester United, Roll Ok! Phil Lynott”.
Helt grymt. Vill minnas att solen sken. Han hade i alla fall solglasögon!

Solen skiner inte idag. Inte än. Snön har, med Mölndals mått mätt, vräkt ner. Tung snö är det också. Skottade i morse. Så tung som snön va, så ont i ryggen har jag. Tur att det blir en stillsam dag.

Gott så!

PK

Kommentera

Your email address will not be published.