Inget budgetförslag från SD i år heller?

Torsdagmorgon. På väg mot Köpenhamn och möte med den ”Den Skandinaviska Arenan”. Ett möte om infrastrukturen mellan Oslo och Hamburg. Fokus på järnväg. Mitt första möte i det sammanhanget. Blir säkert intressant.

Startade morgonen med att läsa Mölndals-Posten, det är ju torsdag. Läste den på väg till centralen. I Ipaden. Det är riktigt smidigt och bekvämt. Blev glad över insändarsidan idag. Fem insändare som välkomnade det nya boendet för ensamkommande barn på Torrekulla. Glädjande att se att människor bryr sig och visar solidaritet med andra. Och i detta fallet utsatta människor. Bra!

Igår sammanträdde Kommunstyrelsen i Mölndal. Är ju inte med där sen ett halvår tillbaka. Men hustrun brukar ge mig en kort rapport. Igår var det budgetmöte. Majoritet Mölndal la sitt budgetförslag. Det gjorde även Moderaterna, Folkpartiet och Centern vad jag förstod. Dock inte Sverigedemokraterna? Dom har ju haft synpunkter på både kostnader för flyktingmottagande och kvartalsredovisningen. Men trots det, inget budgetförslag! Vi får väl se om det kommer något till fullmäktige, eller om det ska bli 13:e året i rad Sverigedemokraterna inte lägger ett budgetförslag.

Det blir svårt att förstå, ja förutom invandrarfrågan då, vad dom vill politiskt när det inte finns ett sammanhållet budgetförslag. Ryckigt, otydlig och luddigt. Dom agerar i enskilda frågor med fokus på kostnader för invandring. Men vi får väl avvakta fullmäktiges möte den 17 juni så får vi se om det kanske kommer ett budgetförslag även från SD? Budgetdebatt blir det oavsett. I år med ombytta roller. Tidigare opposition är idag majoritet och tvärtom. Intressant att se om man ställt om i sina nya roller. Hans Bergfelt (M) brukar ju alltid göra en utblick över Europa och berömma Sveriges och Mölndals goda finanser. Vågar man hoppas på det även denna gång?

Nu rullar vi med halverad styrka genom Skåne. Av någon anledning så finns det inte tillräckligt med strömstyrka så tåget får rulla med reducerad fart. Detta trots att solen skiner och det blåser?!
Till helgen hoppas jag på kanonväder då jag och hustrun tänker oss ett litet altanevent. Kommer säkert svida i skinnet framåt söndagen, men vad gör man inte.
Nu hopar sig de skånska städerna, Helsingborg och Lund. Jag ska bytta i Lund. Studentstaden.

Gott så
PK

Kommentera

Your email address will not be published.