Igår centrumbeslut i fullmäktige. Idag vånda över ”Manhattan”?

Igår fattade ju fullmäktige i Mölndal beslut om det nya centrum. Äntligen måste man väl säga. Efter en tio år lång process finns äntligen alla planer och avtal på plats. Nu återstår själva byggandet. Men det får NCC stå för.

Idag kan man läsa i Mölndals-Posten om det nya Forsåkersområdet. Dels i en artikel från samrådsmötet som staden hade den 10 mars och dels en insändare från Lars Gahrn. Artikeln handlar om de närboende som inte vill bo nära Manhattan. Av någon anledning så har dom fått för sig att Forsåkersområdet ska bli ett höghusområde. Var de fått det ifrån vet jag inte. De planer som finns på området innehåller inga sådana höga hus. Däremot en stadsliknande bebyggelse med 6-8 våningar på sina ställen.

Jag tror det är viktigt att slå fast att vi bygger en ny central stadsdel i Mölndal. I närheten av en av regionens största kollektivtrafikknutpunkter. Kloss an till Mölndals nya innerstad med allt vad det innebär i form av serviceutbud med handel, kultur, offentlig service.

Vi behöver av den anledning bygga mycket bostäder på Forsåkersområdet eftersom det är där människor kommer att få nära till kollektivtrafik och service. Det är för att skapa ett hållbart samhälle.

Vi måste ta oss an de utmaningar som finns med en ny modern stadsdel som gränsar till ett kulturreservat. Eller som har en å rinnande igenom området. Självklart behöver den nya stadsdelen möta den gamla i harmoni. Med motorvägen i väster och Kvarnbyn i öster är det inte svårt att räkna ut var den högre bebyggelsen i området bör hamna.

Det ska bli intressant att följa utvecklingen av Forsåkersområdet. Jag hoppas att den planen inte tar tio år att förverkliga utan att det går lite snabbare.

Kommentera

Your email address will not be published.