Herregud, jag är menlös? Jag!?

Ny vecka, nya utmaningar. Eller mer jobb om man hellre vill se det så. Förra veckan avslutades med budgetkonferens med S gruppen på Hotel Hehrne i Vänersborg. Viktigt att nu göra en genomarbetad oppositionsbudget baserad på vår oppositionsplattform. Problemet är ju att oppositionsplattformen inte är klar ännu och det gör att budgetarbetet kommer att halta lite. Det blir väl först nästa år som detta kan spela i takt. 2/4 dels, alternativt valstakt. Vi får se.

Hade även presidiemöte med Regionutvecklingsnämnden i förra veckan. Begärde överläggningar med presidiet. Jag vill se en måldiskussion. Är osäker på att vi prioriterar rätt i vår projektportfölj. Jag vill ha bättre koll på det. Just nu mycket spets. Önskvärt med mer bredd.

Vedervärdiga saker inträffade i Köpenhamn i helgen. Fruktansvärt. Medan vi firar alla hjärtans dag och myser till mellon så slåss man några mil härifrån för sin yttrandefrihet och mångfald så att människor får sätta livet till. KONTRAST!

Melodifestivalen. Finns det något att säga om den. Känns ju mer som Bolibompa. Borde det inte bättre att skicka Sean Banan varje gång istället. Jag, jag är gammal. Men jag har också vett på att välja vad jag vill se, eller välja bort. Melodifestivalen går numera bort. Hoppas alla har den förmågan!

Läste i Mölndals-Posten att jag tillhör den menlösa skaran. Politiker. Vi är enligt insändarskribenten ”arbetare i Mölndals stad” menlösa! Hur menlös personen själv är framgår inte eftersom man bara skriver under med ett alias? Lättare att bli tagen på allvar man skriver ut sitt namn. Nu blir det mer ett slag i luften. Ett i mängden av många!
För ordningens skull så vill jag upplysa om att jag är inte menlös. Ingen annan politiker jag känner heller. Finns säkert en och annan velig, eller obeslutsamt vacklande politiker. Men icke menlös! Politiker och menlös står ju nästan i motsatsförhållande till varandra? Man blir ju politiskt aktiv för att man har en åsikt man vill förverkliga och gör allt man kan för att försvara den och argumentera för den. I övrigt tycker jag Mölndals-Posten har fått upp ångan på insändarsidan

Numera plöjer jag ljudböcker i bilen, tåget, vagnen. Det blir ju en del åka. Den senaste, boken om Kapten Klänning, är en ganska torr upplevelse. Inte dålig, men torr. Rakt levererat, avskalat. Boken är skriven av polis Jonas Trolle som ledde utredningen av f.d länspolismästare och rektor på Polishögskolan, Göran Lindberg. Stundtals är det som att läsa ett polisprotokoll. Men ett viktigt dokument om en person som betedde sig som ett riktigt svin. OCH! Använde sin tjänsteställning till det. Kan rekommenderas om ni inte har full upp med verkligheten just nu.
image
Nu tar vi en dag i taget. Startar med gruppmöte i Vänersborg.

Gott så
PK

Kommentera

Your email address will not be published.