Från extern konflikt till intern konflikt?

Det biter inte för Alliansen. Inget av de fyra borgerliga partierna gynnas av oppositionsrollen. Och inte drar de nytta av uppmärksamheten i medierna heller. Det kan man läsa i Göteborgs-Posten. Det känns ju lite som ett hopplöst läge. Eller hyfsad uppförsbacke kan man påstå.Vi får väl se om KD:s val av Ebba Busch Thor får det att lyfta. Fan tro’t.

I veckan som gick gjorde jag lite praktik. Jag var på NÄL:s infektionsklinik. Vilken fantastisk personal. Speciellt tack till Ewa, som var den sjuksköterska jag gick bredvid. Hade även diskussioner med företrädare för de båda fackliga organisationerna! Kommunal och Vårdförbundet. Konstaterade att man inte var helt nöjd med beslutet att låta sjuksköterskorna jobba två helger av fem medan undersköterskorna får jobba varannan helg. Som gjort för intern konflikt tycker jag. Dessutom skulle detta gälla enbart sjuksimageköterskorna på medicinavdelningen, men vad jag förstod hade sjukhusledningen sett till att det gällde samtliga avdelningar. Anledningen till beslutet har varit att möta konkurrensen om sjuksköterskorna på arbetsmarknaden med bättre villkor för att få dem att stanna kvar på NÄL. Från en extern konflikt till en intern konflikt? Kanske löser det sig, eller så får man tänka om och se till att alla får bättre villkor!

 

Omställt och klart. Nu får lampljuset ge vika för dagsljuset på kvällen. Gott! Helgen kunde ju dessutom ägnas åt lite trädgårdsarbete. För mig innebär det biltvätt:) Så jävla 70-tal. Jag minns när pappa tvättade bilen. Det gjorde han ofta. Han var rädd om bilen. En Ford Cortina. Han kunde till och med gå ner och tvätta bilen i garaget om det regnade för mycket. Sen torkade han av den varsamt med en trasa. Sen luktade det bilschampo i hela huset. Bilschampo? Som om bilen hade hår! Den doften fick ge vika för grillad kyckling lagom till Macahan eller Ironside framför TV:n på kvällen. Knapp TV utan fjärrkontroll. Man fick röra på sig mer förr. Trots att man hade bil!

Gott så!

Kommentera

Your email address will not be published.