Ett överklagat beslut är också ett beslut!

Första vårdagen igår? Fantastiskt väder. Startade med en förmiddagspromenad på Kikås. Passerade Nybyggardammen, Hålsten, Kikås Kyrkogård. Upptrampad mark för mig. Van att känna igen årstidernas skiftningar på den rundan. Eftermiddagen bestod av politiska möten i Vänersborg. Nytt för mig var mötet med samrådet för externa relationer. Upplever att regionen har ett omfattande arbete med externa parter. Till externa parter räknas både nationella och internationella.

Från det stora till det mindre

I Mölndalspolitiken har den moderatledda oppositionen överklagat majoritetens beslut gällande programförklaring. Det vill säga att oppositionen tycker inte om majoritetens politik, eller sättet att bedriva den. Överklagandet kommer inte ha någon betydelse för den förda politiken, eller möjligheten att föra den politik majoriteten bestämmer. Det kan ju synas lite märkligt att man överklagar en politisk inriktning, om än på formella grunder. Att använda det svenska rättsystemet på det sättet känns bara onödigt.

Förvaltningsorganisationen, det vill säga kommunens tjänstemän, är informerade om majoritetens programförklaring. Dom kommer naturligtvis att styra kommunens verksamhet efter den. Att överklagandet skapar merarbete för rättssystemet och den politiska oppositionen får man väl leva med. Är den moderatledda oppositionen mer intresserad av att diskutera formfrågor och detaljer än den politiska inriktningen är det upp till dom!

För majoriteten pågår nu ett intensivt arbete. Nu ska man utveckla verksamheten. Ställa om delar av verksamheten. Fundera på offentlig eller privat. Jobba med andra aktörer för att få till fler bostäder. Utveckla kollektivtrafik och infrastruktur. Skapa dialogytor med näringslivet. Förbättra ungdomsfullmäktige och skapa arenor för dialog mellan medborgare och politiker. Det är stora ambitioner den nya majoriteten har för kommunen. Och efter att ha tittat i skåpet kan man konstatera att det är rätt tomt. Det innebär att man får börja från scratch när det gäller många frågor. Men det kommer bli bra! Fantastisk spännande utmaning för alla som är med!

Hard Rock Café Molndal

I lördags var jag på kalas. Eller fest. Mölndalsfesten hölls för 7 året i rad. Den startade 2008 med en reunionspelning med Pottebo Dynamite Band. Festen har sedan varit återkommande och arrangeras av Martinevent. Årets underhållare var Snowstorm, bandet med hits som ”Sommarnatt” och ”Vårstämning”. Bra drag, även om jag föredrar den första sångarens, Lars ”Dille” Diedricsons, röst. Men dom gjorde gott ett gott jobb ifrån sig.
650 personer hade slutit upp till Kulturhus Möllan. Jag tycker det är roligt att det händer såna grejer i Mölndal. Det skapar också ett mervärde för de restauranger som ligger i närheten som får besök av påväg-människor en sån här kväll. Tänk vad bra det skulle vara för den här typen av arrangemang om Kulturhuset Möllan hade en restaurang? Dags att lösa det nu när biblioteket flyttar. Jag vill ha en O’Learys, eller nej förresten…Hard Rock Café Molndal!:)
Det vill jag ha när biblioteket flyttar.
Snowstorm

Gott så
PK

Kommentera

Your email address will not be published.