Drivs KD i Mölndal av pengar?

Börjar inte bra den här dagen. På väg mot Trollhättan och regionfullmäktigegrupp. Pendeln från Kungsbacka inställd. Missar anslutningen till Trollhättan. Får dricka kaffe latte i en timma på centralen. Sen till mötet!

Västtrafik har ett annorlunda sätt att förklara sig på. Pendeln från Kungsbacka jag skulle åkt med är inställd. Får ta nästa pendel som är försenad. När tåget kommer in på centralen är står folk som packade sillar. Dom flesta försenade med över 40 minuter. Då förkunnar Västtrafik i högtalaren att vi nu anlänt Göteborgs central med en mindre försening på 7-8 minuter. För det tåget ja! Men inte för alla resenärer som skulle åkt med tidigare tåg!?

Jaja, nu rinner det av mig i takt med att latten rinner i mig. Gruppmöte med Socialdemokraterna i regionfullmäktige i Västra Götaland idag. Ska diskutera sjukvårdsfrågor och oppositionsplattform. Vi måste konkretisera vår politik i opposition och göra den saklig och begriplig för medborgarna. Att vi vill ha en jämlik hälsa är naturligtvis bra. Men vi vill ha fred på jorden också. Vi måste beskriva sakligt, enkelt, hur vi ska nå en jämlik hälsa inom samtliga politiska sakområden i Västra Götaland. Det är lite knepigare. Men det går om vi tar oss tid till det.

Jag blev konfronterad på Twitter av en Folkpartist som tyckte mitt blogginlägg om bitterheten på Mölndals-Postens insändarsida var ovärdigt och onödigt. Häpnade lite! Mitt påstående är ju att det synes som allianspartiers politiker är bittra över att KD lämnat alliansen för att dom vill åt de högre arvoden som finns på majoritetssidan.

Jag blev både förvånad och full i skratt när jag i samma veva som ovan nämnda tweet skrevs, läser ett inlägg på Facebook av Bengt Möndell, f.d kommunalråd för Moderaterna. Facebookinlägget är skrivet på Margareta Krakowskis (FP) FB sida. Han utmålar KD som svikare och penninglystna.

OCH! Mina vänner. Detta svek måste ständigt påtalas, enligt honom. Jag vet inte vad ni tycker. Men jag tycker det verkar bittert.

image

Är det så att KD:s politiker i Mölndal alltid tagit sina politiska uppdrag för att de drivs av kärleken till pengar? Varför pratade man inte om det förra mandatperioden då? KD:s politiker hade ju då i stort sett samma uppdrag som de har idag? Men då sades det inget? Teg hälsan still då? Eller upplevde man det inte som ett problem? Vad är det som är skillnad idag mot förr?

Kan det vara så att de övriga politikerna inom alliansen blev av med arvoden tack vare att KD ”bytte” sida? Därav denna upprördhet? Jag vet inte. Men deras ilska just nu verkar ju enbart handla om KD:s kärlek till pengar. Inte om sakpolitik. Kanske dags att inse att man är i opposition och nu börja agera därefter?!

Jag tror inte att någon engagerar sig politiskt för pengarna. Det är övertygelsen om möjligheten att förändra samhället i en viss riktning som jag tror är orsaken. Och det oavsett om man är borgare eller socialist.

Jag är säker på att KD, precis som övriga partier i Mölndal, kommer bidra till att utveckla Mölndal till det bättre.

Nu är jag strax framme i Trollhättan. Dags att stiga av. Språngmarsch till Folkets Hus. Kan inte låta bli att längta hem lite. Mölndal är ju trots allt alltid Mölndal!

Gott så!

PK

Kommentera

Your email address will not be published.