Det ekar från maktkampen i Göteborg!

Fredag, på tåg mot Vänersborg för möte. Centralstationen full av människor, ansikten. Undrar vad dom tänker? På döden? Nej, knappast. Frågan är om dom tänker på livet? Nej, knappast! Dom tänker på vad dom ska göra idag på jobbet eller med kompisar i helgen. Bio, teater, middag? Någon måste hjälpa sin mamma att handla. Dags att klippa gräsmattan för sista gången i höst, städa i förrådet, tvätta. Huvudet fullt med vardagliga ting, tråkiga, roliga. Men alla tillhör livet, utan att reflektera tänker vi över det, Livet. Så självklart, så givet. Det tål att tänkas på nu för tiden! Människor flyr för sitt liv. För dem är det inte självklart! För dem är döden vardag! Ofattbart! Ja, för oss i den iskalla vackra Norden.
Men vi ska möta dom, få dom att förstå, få dom att känna att livet är vardag, inte döden! Vilket jobb!!! Vilken utmaning!

I Göteborg en maktkamp?! Vem ska efterträda Anneli Hulthén? Fyra kandidater har anmält sitt intresse, hittills. Blivit nominerade av partikamrater som tycker att någon av dom är lämpad att ta över som Kommunstyrelsens ordförande. Det kommer att bli personkampanjande, oavsett vad de inblandade säger. Alla vill, bara en kommer att få posten! Ingen på den nivån ställer upp om man inte är beredd att ta sig hela vägen fram. Jag har erfarenhet av det. Tro mig när jag säger att det kommer att pratas en del skit om kandidaterna fram till dess att kampen är över. Det kommer säkert att sägas en massa fint också. Men att tro det som vi socialdemokrater så klokt brukar säga att man ska prata FÖR kandidaterna inte MOT dom kommer inte att hända, inte enbart. Har redan hört bevis på motsatsen. Det ekar av den ända till Mölndal:)

I bästa fall blir striden kort. En av kandidaterna möts av stor uppslutning?! Om Johan Nyhus ställt upp hade vi haft en sån situation. Nu är det mer tveksamt. Nu kan det pågå ända fram tills klubban går i bordet den 18 januari. Tur att det är hårdhudat folk som hittills visat intresset. Garvade, erfarna. Dom kan ordspråket om att inte ge sig in i leken om man inte leken tål.

Imorgon blir det verksamhetsplaneringen med Bohusläns partidistrikt. På Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Den sista! Sen är distriktets saga all. Från och med nästa år har vi nya distriktsindelningar. Det kommer att bli bra!

Gott så!
PK

Kommentera

Your email address will not be published.