Det är tomt i den lådan, Krakowski (L)

I Mölndals-Posten har Margareta Krakowski (L) en insändare med rubriken ”Lägg inte skulden på Alliansen”. Hon anser att den nya majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna i Mölndal, kallad Majoritet Mölndal, inte ska skuldbelägga Alliansen för att inget har hänt när det gäller byggandet av nya äldreboenden? Krakowski skriver att taktiken nu verkar vara går det bra så är det Majoritet Mölndals förtjänst, går det sämre så är det Alliansens.

Jag tycker att Krakowski (L) ska lugna ner sig lite och titta i sin backspegel. Det är faktiskt så att inget hände under Alliansens tid när det gäller byggnation av nytt äldreboende. Hade nåt hänt så hade väl ett nytt äldreboende varit påbörjat idag. Men så är det inte.

Istället så viftar Krakowski med LOV och entreprenadflaggan och hävdar som vanligt att det alltid är bättre om någon annan än kommunen utför verksamheten. Hon påstår också att det är Alliansen konstruktiva bidrag till lösning på problemet.

Krakowski (L) får förlåta mig men jag kan inte se det konstruktiva i att låta någon annan lösa ett problem som man själv måste, och ska, ansvara för. Det är alltid bättre att lösa det själv och ta ansvar för lösningen.

Majoritet Mölndal hävdar inte att alla goda saker är deras förtjänst, det finns många goda beslut både under förra mandatperioden och även dessförinnan. Men faktum är att beslut om att bygga något äldreboende under förra mandatperioden när Alliansen styrde existerar inte.

Så hur Margareta Krakowski (L) än vänder och vrider på det så är det tomt i den lådan!

Gott så!
PK

2 kommentarer

  • Margareta Krakowski on 7 april, 2016 at 12:24
  • Svara

  Du får förlåta tanten som väntar på papperstidningen. Alliansen och särskild folkpartiet påtalade behov av nybygge men vi hade lösningen i lådan för att täcka köer. 2014 konverterade vi Bifrostboende och öppnade 32 och sedan 8 platser till. Dåtidens kö var hälften så stor som dagens och den växer med växande och åldrande befolkning. Jag var dock glad när ni sa att nytt äldreboende kommer. Och hot från alliansen att vi vill gärna att andra än kommunen bygger är pådrivande faktor i den här frågan. Idag är jag dock medveten att boende kommer inte nu utan nån gång i framtiden, tidigast kanske 2019-2020. Som sagd nya löften kommer nästa val. Med vänlig hälsning, Margareta Krakowski, L

 1. Haha, ja du är förlåten när det gäller papperstidningen. Att Alliansens hot om att låta någon annan bygga äldreboenden är knappast någon pådrivande faktor. Kommunen ansvarar för sin äldreomsorg, det ansvaret kommer vi att ha/ta oavsett om någon annan bygger eller inte. Att konvertera om Bifrost var ju inte heller någon lyckad idé, utan redan då skulle naturligtvis ett nytt äldreboende byggts för att möta behoven. Nu blev det en halvmesyr från Alliansen.
  Låt oss nu hoppas och se till att ett nytt äldreboende kommer med i budgeten. Bra att Liberalerna i så fall stödjer ett sånt förslag.
  //mvh Patrik

Kommentera

Your email address will not be published.