Blågröna majoriteten höll tack vare en sanslös eftergift!

Den blågröna majoriteten höll för trycket idag när beslutet om naturbruksskolorna togs. Men det var tack vare en sanslöst eftergift. Nämligen att låta skolorna överleva ytterligare ett år. Snacka om att göra ett illa beslut än värre.

Hur ska lärare, personal och elever kunna känna framtidstro? Hur ska yrkesvalslärare rekommendera skolor som ska stänga 2017? Hur ska marknadsföringen till dessa skolor se ut?
Herregud, man tror nästan inte att det är sant. Det hade varit bättre om de stått kvar vid sitt första förslag. Det är till och med tveksamt om ett sådant tilläggsyrkande inte faller under beredningstvånget?

Beslutet innebär att den blågröna majoriteten sänkte naturbruksskolorna, Dingle, Strömma och Nuntorp till botten. Men med den tveksamma glädjen att dom får sjunka sakta.

Jisses!

Gott så!
PK

3 kommentarer

 1. Fast du menar väl ändå Strömma? Inte Sötåsen…? Själv tycker jag det är positivt att de fick en lite längre frist. Kanske man kan omvärdera beslutet.

  /Monica

  1. Ja, självklart menade jag Strömma. Gick lite snabbt där. Vi får väl se vad nästa steg blir, men jag tror inte att man kommer att behålla skolorna i framtiden. Men vi får se.

   1. Det har ju varit lite olika varianter på tapeten. Att hushållningssällskapet ska ta över. Eller att ombilda till friskolor. Tycker det vore bäst om de fick fortsätta i nuvarande regi, men man kanske kan undersöka alternativen.

    /Monica

Kommentera

Your email address will not be published.