Bittert på MP:s insändarsida idag?

Idag darrar insändarsidan i Mölndals-Posten av ilska och bitterhet. Den riktas i första hand mot KD. Både Folkpartister och Moderater kastar sig över KD. Anledningen är att KD valde att bilda majoritet med S, V och MP för att slippa styra med passivt stöd av Sverigedemokraterna. Detta nämns naturligtvis inte som ett skäl i insändarna. En föredetting, Kenneth Wallin (M) menar i sin insändare att silvret blivit till guld för KD:s politiker som nu fått tunga uppdrag med höga arvoden. Arvoden som Kenneth Wallin hade förra mandatperioden och nu menar att han blivit snuvad på.

Margareta Krakowski (FP) skriver att KD inte längre går att lita på eftersom man sviker saker man tidigare varit överens om. Detta trots att KD lång tidigare flaggat för att man haft svårt att acceptera de problem som funnits i delar av LOV:en. Som om inte Folkpartiet omprövar sina beslut? Jag tror att väljarna i större utsträckning kan lita på KD nu. dom är i majoritet och kan genomföra sina förslag. Folkpartiet däremot befinner sig i minoritet och kommer inte ha möjlighet att genomföra sina beslut med mindre än att KD eller något annat majoritetsparti är med.

Det är så uppenbart att sakfrågor nu får vika undan för bitterhet och ilska. inte minst i föredettingen Kenneth Wallins (M) insändare som mest verkar arg för att arvoden går till någon annan än till honom själv.

Vi får se vad KD:s replik blir i nästa veckas Mölndals-Posten. Det var ytterligare en insändare på samma tema med underskriften ”Insider”. Den kan man nog lämna därhän för någon insider handlar det nog inte om. För allt det som stod i insändaren är ju vida känt.

Idag är jag närmare semla än någonsin tidigare. Jag ska äta en på fettisdagen. Inte före, inte efter, utan på fettisdagen. Jag håller ner mitt semmelintag nu till förmån för sexpacket på stranden i sommar. Kommer kanske inte att göra så stor skillnad, men känslan av välbehag räcker!

Idag ska jag delta i Regionutvecklingsnämndens första sammanträde för den här mandatperioden. Det ska bli spännande och roligt. Får återkomma med reflektioner efter det.

Tar spårvagnen dit. nummer 4

Gott så

PK

Kommentera

Your email address will not be published.