Begravning och distriktskongress!

Blötsnö och regn om vartannat. Ena dagen känns våren här. Andra dagen är vintern tillbaka. Trots det så kvittrar fåglarna på morgonen så man vaknar. Ljuset kommer tidigare.

Mars och april är årsmötenas tid. Idag är det dags för distriktskongress i Uddevalla.

Men innan det är dags för bokslut och verksamhetsberättelse blir det begravning. En partikamrat har gått bort, eller dött. Inte bara partikamrat. Jag var dagbarn hos henne när jag var liten. Min morbror och hon bodde granne i Bifrost. Nu bor han på Björkö och hon är död. Tiden går och livet förändras. Människor flyttat på sig och försvinner. Lördag är en märklig dag för begravning. Inte fel, det finns inga rätt och fel, men märklig. Eller ovanlig! En sån lördag är det idag.

Att resa, eller pendla, som jag gör en hel del nu för tiden innebär att tid finns för läsning. Jag läser numera med öronen. Det vill säga ljudböcker. Jag prenumererar, om det nu heter så, på Storytel. Massor av ljudböcker. Direkt i telefonen eller paddan. Hur smidigt som helst.

Jag har nyligen plöjt ett antal biografier. Tommy Körberg, Johannes Brost, Mille Markovich för att nämna några. Det är både roligt och intressant när det blir avskalat. Samtidigt tenderar det att bli lite ensidigt. Men det är verklighet. Dom lever, eller har levt, mitt ibland oss. Ibland är det så mycket skönare att läsa biografier än deckare, thrillers, fiction eller annat påhitt. Ibland måste man liksom grotta ner i verkligheten.

Gott så!
PK

Kommentera

Your email address will not be published.