Bänknötare idag!

Idag sitter jag på bänken. Utbildningsbänken. Nog för att jag varit politiker i många år, men det här uppdraget är nytt för mig. Ska bli spännande att lära sig något nytt. Inser också hur länge man hållit på när man sitter och diskuterar med nya och nygamla kollegor. Speciellt de yngre. När dom berättar om sina erfarenheter från politiken och med emfas berättar om att dom gick med i partiet för sex år sen, och sen säger: – Så det har blivit några år!
Då ringer det i den inre väckarklockan.

Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland. Sug på den. Snacka om allrounduppdrag. Blir vad man gör det till. Idag håller vi till i Göteborg. På Park Avenue Hotel, så hette det förr i alla fall. Detta trots att regionen ska vara ”rund”. Det går inte att komma ifrån att regionen största stad, där det finns puls och bra infrastruktur, är Göteborg. Vänersborg må vara residensstad, men nu är vi i Göteborg. Här ligger stora delar av regionens administration. Inte minst Regionutveckling och kollektivtrafik.

Igår tog Regionstyrelsen beslut om att investera i Vita Huset i Göteborg. Vita Huset ligger vid centralstation och ägs av VGR. Beslutet innebär att vi nu kan samlokalisera all göteborgsbaserad administration på ett ställe. Beslutet togs med lite vånda och darr på ribban. En viss oro för framtidens utveckling fanns säkert bland flera. Så för säkerhets skull hängde man på en mening om att detta inte ska påverka Vänersborg som residensstad. Låt oss se hur det slutar?

Träffade arbetsmarknadsministern i morse på hotellet vid centralstation. Diskussion om hur regionen kan hjälpa till för att effektivisera de arbetsmarknadspolitiska åtgärder regering beslutar om. Bra möte. Kort möte.
Promenerade sen Avenyn upp till Park Avenue Hotel. Halvgrått, halvblött. Långt ifrån den Vårstämning som Snowstorm sjöng om.

”Men den kommer, den kommer med piskande man. Den kommer, den kommer till stan.”
Det sista var Lundell i ”Våren närmar sig city.”
Och jag vet att han har rätt.

Gott så

PK

Kommentera

Your email address will not be published.