Är du skitnödig Stefan Löfven?

Oroligt internt! Det är en av Aftonbladets rubriker när en diskussion snappas upp mellan partiledning och partistyrelsen inom Socialdemokraterna av Aftonbladet. Enligt Aftonbladet skulle Stefan Löfvén vilja skjuta på ett vallöfte ett par år. Detta kommenteras av någon S-källa med att det verkar inte klokt. Så nu är det oroligt internt!

Vet egentligen inte vem som är mest skitnödig? Stefan Löfven, S-källan eller journalisten på Aftonbladet?

Vad är det som hela tiden får kvällstidningarna att förstärka skeenden? Att göra hönor av fjädrar? Katastrofer av mindre olyckor? Kaos av lite oordning? Super av bra?

Jag kan ju naturligtvis sluta läsa. Men tycker det finns en poäng med att få till sig nyheter. Men jag vill ha det på ett avvägt sätt. Inte som om det värsta alltid har hänt. Jag vill kunna urskilja och vikta mina nyheter. Jag vill göra det! Jag vill inte att det är tidningen som ska få mig att vikta nyheten som att det alltid inträffat en katastrof!

Handlar väl om att vara mest iögonfallande för att locka läsare. Men det karvar ju hela tiden på tidningens förtroende. Åtminstone är det min uppfattning. När GT slog upp Lena Malms felsägning om digerdöden som rena barbariet mot tidningen spräcktes väl alla gränser. Men tidningarna tänjer de här gränserna varje dag.

Jag tycker att det är onyanserat med dessa ständiga krigsrubiker. Kanske lär vi oss att skita i dom. Men i det ögonblick vargen verkligen skulle komma. Då kanske vi slutat läsa för länge sen?

Apropå rubriken på detta inlägget så skulle man kunna säga att det bara var för att locka dig läsa. Precis som Kaosvädret, katastrofsiffror och andra ord. Men det har inte så mycket med verkligheten att göra:)

Gott så!

PK

Kommentera

Your email address will not be published.