Äntligen! Avtal om nytt Mölndals centrum påskrivet!

Så jäkla gott. I måndags kom beskedet om att avtalet om ett nytt Mölndals Centrum nu har grönt ljus. Det innebär att fullmäktige kommer fatta beslut i frågan imorgon. Senast vi hade fullmäktige så bordlades ju både exploateringsavtalet och detaljplanen eftersom det saknades underskrifter på några av avtalen. Men nu sitter ”kråkorna” på plats och en resa som startades redan 2003 kan vi nu se slutet på. Resan har kantats av både hopp och förtvivlan. Den startade med att Kommunstyrelsens ordförande vid den tiden, Bengt Odlöw (S), ansåg att vi borde bygga ett höghus i centrum. Något som markerar att här finns en stad, ett centrum.

Idéen utvecklades snabbt till ett omtag om hela centrum. En tävling utlystes. På Scandic hotel i Mölndal hölls så småningom ett möte där vi utsåg Steen & Ström till vinnare. Det skulle senare visa sig vara en nitlott. Efter en process på 6 år tillsammans med Steen & Ström kastade dom in handduken. Av olika anledningar visade det sig att Steen & Ström inte hade kapacitet att genomföra det planer dom vunnit tävlingen med.

Vi startade om. Nästan från början. Även om flera utredningar gick att använda om igen. Denna gången blev NCC kommunens partner. Nu, efter fyra år kan vi se slutet på resan och gå i mål med NCC och Citycon som centrumutvecklare. Nu kallas hela projektet för Mölndals Innerstad.

Imorgon borde fullmäktige fira med smörgåstårta och skumpa, men det kanske vore att tänja på skattebetalarnas tålamod för mycket:).

Gott så!

PK

Läs också: Mölndals-Posten, Göteborgs-Posten

Kommentera

Your email address will not be published.