Alliansen i Mölndal utraderad!

Vårens budgetprocess blev beviset på att Alliansen i Mölndal nu har spruckit i sina beståndsdelar.

Efter valet så valde ju Kristdemokraterna att bilda majoritet med de rödgröna partierna i Mölndal Anledningen till det var att KD inte var beredda att sätta sig i en majoritet fick regera med stöd av Sverigedemokraterna.

Kvar finns en opposition bestående av de tidigare Allianspartierna och Sverigedemokraterna. När nu budgeten för 2016 ska presenteras så visar det sig att de forna Allianspartierna, Moderaterna, Folkpartiet och Centern, lägger varsina egna budgetar. Således finns det inte längre någon gemensam syn på den ekonomiska politiken. Moderaterna väljer ju dessutom i sitt budgetförslag att sänka skatten med 10 öre. De gamla Allianspartierna är inte ens längre överens om att det ekonomiska utrymmet är tillräckligt stort för de mål man har med verksamheten.

Eftersom den ekonomiska politiken är fundamentet i politiken och sprickan där nu är så stor i och med att man har olika syn på skattesatsens storlek så får man konstatera att Alliansens saga är all i Mölndal.

Att Moderaterna förslår en skattesänkning är väl ganska förutsägbart. Men blir ändå lite förvånad, jag hade nog väntat ett större ansvarstagande av Moderaterna, det är inte likt dom att göra populistiska utspel, i alla fall inte Mölndal.

Nu väntar en budgetdebatt i fullmäktige den 17 juni. Dessförinnan ska budgetförslagen passera Kommunstyrelsen. Det sker den 3 juni. Då får vi också veta om Sverigedemokraterna kommer att lägga ett eget budgetförslag i år. Det blir i så fall första gången SD har en egen budget i Mölndal.

Om Majoritet Mölndals budgetförslag kan ni läsa här!

Gott så!
PK

Kommentera

Your email address will not be published.