A jolly good Sosse-evening!

Att det ska vara så gott med bröd. Har helt enkelt svårt att låta bli att käka mackor. Men jag inser att det antingen är nya byxor eller slutmackat. Det får bli det senare. Måste sluta. Får hitta på något annat istället. Jävla brödfälla!

Igår besökte Tomas Eneroth Mölndal. Sossarna tog emot honom med öppna armar. Han är vår gruppledare i riksdagen. Han är kolossalt påläst och pedagogisk. Dessutom gjordes ”Decemberöverenskommelsen” upp på hans rum. Det är trots allt lite coolt. Vi hade en bra kväll, mina socialdemokratiska vänner och jag. Tomas liknade stundtals en domptör. Sån ska jag bli när jag blir stor. En sossedomptör:)

Men vi pratade inte bara. Mötet gav också mig och arbetarekommunens ordförande, Ove Dröscher, uppdraget att fullfölja svaret om hur Mölndals Arbetarekommun vill se en ny distriktsindelning. Det är nämligen så att de socialdemokratiska partidistrikten i Västra Götaland ska omorganiseras. Detta tack vare nya valkretsar. Äntligen tycker jag. Äntligen tycker nog många med mig.

Valkretsindelningen innebär att Bohusläns partidistrikt delas i två valkretsar. En i södra delen och en i norra delen. Den norra utgörs också av stora delar av Norra Älvsborgs partidistrikt. Även den södra utgörs till vissa delar utgörs av Norra Älvsborg.

Socialdemokraterna i Mölndal förordar att det bildas två partidistrikt. Ett som utgörs av kranskommunerna runt Göteborg och ett som utgörs av Norra Älvsborg samt norra Bohuslän. Samma område som Fyrbodals kommunalförbund.

Jag är helt övertygad om att detta är den mest effektiva organisationen. Den innebär att vi i vårt nya partidistrik delar samma typ av infrastruktur. Vi får en gemensam syn på de politiska utmaningarna som övriga delen i vårt nya distrikt. Det vill säga sociala, bostads- samt arbetsmarknadsfrågan.

Det är positivt att vi organiserar Arbetarekommunerna i partidistrikt på ungefär samma sätt som man redan gjort i Västra Götaland i sina kommunalförbund.

Det kommer att bli lättare att organisera utbildningsverksamhet och medlemsaktiviteter eftersom distriktet blir geografiskt väl anpassat efter infrastruktur och kollektivtrafik.

Bara genom att distriktet geografisk sett blir ganska litet med 12 arbetarekommuner ser vi också möjlighet med att hitta synergieffekter när det gäller lokaler, tryckerier, transporter med mera.

Idag är det regionfullmäktige. På plats i Vänersborg. En heldag i medborgarnas tjänst. viktigt och roligt. MEN….en jävla BRÖDFÄLLA. Frallfika, bullfika…och smulor från de härskandes bord.
Så är det i opposition.

Gott så!
PK

Kommentera

Your email address will not be published.